Hans Geelmuyden forsvarer seg i et leserinnlegg til Studvest med at han aldri har ansatt skoletapere. For en utrolig nobel mann.


Debatt
TEKST AV: Eirik Reikerås. FOTO: TORIL SUNDE APELTHUN

TEKST AV: Eirik Reikerås. FOTO: TORIL SUNDE APELTHUN

Når et propagandabyrå med likhetstrekk med nordkoreansk kringkasting påstår at de bare ansetter folk med A i snitt, er det på tide å finne frem saltet. Eventuelt som jeg gjorde; popcornet.

Debatten om Geelmuyden Kiese (GK) sin ansettelseskultur er underholdning av første klasse. Litt som American Pie. Det er så lættis å lese det rælet folkene fra GK klarer å lire av seg at en bare måååå vri seg i sofaen med latterkrampe mens popcornbollen suser gjennom luften og stuen plutselig ser ut som en slagmark av sprengte maiskorn.

For hvem tror egentlig at GK bare ansetter folk med A i snitt fra NHH? Altså, kom an! Hvis alle de ansatte hadde hatt A i snitt fra NHH, så hadde noen sikkert sagt ifra til sjefen at å kalle alle som ikke har A i snitt for skoletapere er en dårlig idé, tror du ikke?

Det er to muligheter her. Den ene er at de lyver. Den andre er at de er så dumme at de tror C + C + C = A i snitt. Men for all del, jeg er åpen for å endre mening. Derfor oppfordrer jeg GK til å legge fram vitnemålene til alle som jobber der – det blir vel en skriftlig versjon av det jeg pleier å si hos tannlegen.

Hele greia til GK er selvsagt propaganda fra ende til annen. GK må gjerne påstå at de bare ansetter folk med A i snitt fra NHH. Men hvem er det egentlig som studerer i fem år på NHH, har deltidsjobb og frivillige verv ved siden av, et nettverk uten like, og presterer på eksamen som Therese Johaug gjør i skibakken med leppepomade, og så på toppen av det hele finner ut at GK er meninga med livet?

Er du den typen menneske GK mener de ser etter, holder du deg langt unna GK. Er du en vinner som kan velge på øverste hylle, velger du ikke et selvoppblåst propagandabyrå som lyver deg opp i trynet hver gang de har sjansen.

Det eneste GK har rett i, er at de ikke ansetter skoletapere. Det er nemlig ingen skoletapere som går ut med master fra NHH. Alt annet lyver de om. Om du gjennomskuer det, får du kanskje jobb hos dem.

PS: Om noen i et skikkelig PR-byrå leser dette og vil gi meg en sinnsykt godt betalt jobb kan jeg nås på snap: eirik_reikeras. Jeg har garantert ikke A i snitt. Takk for meg.

Eirik Reikerås er informasjons- og internasjonalt ansvarlig i Studentparlamentet ved UiB. Det presiseres at han skrev dette innlegget som privatperson, ikke i kraft av sitt verv som demokratisk valgt student.

Kommentarer

kommentarer