Madsen sikter mot sin sjette strake MMA-seier

UiB-studenten Torbjørn Madsen er fortsatt ubeseiret i sin profesjonelle MMA-karriere. Lørdag skal han på ny i ringen. For første gang vises kampen på norsk TV.

KLAR FOR FIGHT. Lørdag går UiB-studenten Torbjørn Madsen i ringen mot ubeseirede Mzwandile Hlongwa i Cape Town. FOTO: TERRY BLANCHE
Publisert Sist oppdatert

Mixed Martial Arts (MMA)

  • Fullkontakt-kampsport som tillater bruk av både slag- og grapplingteknikker, stående og på bakken, fra en rekke andre kampsporter.
  • Sporten er forbudt i Norge.
  • Det finnes over hundre aktive amatørutøvere i Norge.

I mars i år tok psykologistudenten Torbjørn Madsen (29) fra Universitetet i Bergen (UiB) sin femte profesjonelle seier i kampsporten MMA, da han gjorde kort prosess av Sør-Afrikanske Bruno Mukulu i Cape Town. 

På lørdag skal 186 cm høye Madsen på ny i ringen i samme by, denne gangen mot det Sør-Afrikanske hjemmehåpet Mzwandile «Snakebone» Hlongwa, som i likhet med nordmannen er ubeseiret i sin profesjonelle MMA-karriere så langt. 

– Han ønsker å sparke meg i filler

Hlongwa er 27 år gammel, 180 cm høy og står med 3 profesjonelle seire i MMA.

– Hlongwa er kjent for å være veldig sterk og eksplosiv, og for å sparke latterlig raskt og hardt. Han har fått lov til å bølle med tidligere motstandere i buret, noe som gjør at han har sett veldig bra ut i kampene sine, forteller Madsen på tekstmelding fra Sør-Afrika. 

Det er ingen tvil om at Hlongwa ønsker å unngå en kamp på bakken, tror nordmannen.

– Han vil ønske å holde kampen stående og sparke meg i filler. Jeg mener likevel jeg kan gå stående kickboksing med ham og vinne kampen. Men, alle andre steder mener jeg han vil bli overkjørt. Bryting, jiu-jitsu og boksing er bare noen av subdisiplinene jeg mener jeg mestrer bedre enn ham.

SEIER. Madsen er sterk på bakken. Da han fikk sin forrige motstander, Bruno Mukulu, ned på gulvet, tok det knapt to minutter før seieren var et faktum. FOTO: Roarke Bouffe / EFC Worldwide

Havner kampen på bakken, tror Madsen at forskjellen i kompetanse vil bli tydelig.

– Får jeg dratt ham inn i clinch eller en brytekamp så føler jeg meg trygg på at dette blir en ekstremt kjip kveld for ham. 

Kampen vises på TV 2

Det er gjennom Extreme Fighting Championship (EFC) nordmannen har landet sin andre kamp på afrikansk jord. I fjor hadde EFC 21 millioner TV-seere verden over. 

For første gang skal Madsens kamp vises på norsk TV. Fighten mot Hlongwa vises på TV 2 Sport 1 og Sumo.

– Det er et stort steg at EFC har engasjert seg i å selge meg inn til det Sør-Afrikanske publikumet. Denne gangen er det blant hovedkampene. Noe som er en stor greie. Det er veldig inspirerende å få igjen for årevis med jobbing, forteller Madsen. 

Det kan bety mye for Madsens karriere å bli introdusert for tusenvis av nordmenn med en seier på lørdag, direktesendt på norsk TV. Han kjenner likevel ikke på et ekstra press, forteller fighteren.

Én mann, foran deg i 15 min eller mindreTorbjørn Madsen om lørdagens fight

– Ærlig talt så føles Norge veldig langt borte når en er her nede. Det kan være litt avslappende å få avstand til alt hjemme, og fokusere på oppgaven. Én mann, foran deg i 15 min eller mindre. De øyeblikkene jeg får tid til å stoppe opp og tenke på alt som skjer rundt, er inspirerende, forteller Madsen.

ET EVENTYR. Madsens fight vises på norske skjermer for første gang noensinne på lørdag. Han kjenner likevel ikke på et ekstra press, forteller han. FOTO: TERRY BLANCHE

– Dette er bare et litt over gjennomsnittlig vilt eventyr, legger han til. 

Powered by Labrador CMS