Kultur

Kun 8 av 180 solgte billetter til Vinterlekene er kjøpt av HF-studenter

– Det er kanskje ikke samme festkulturen som det er på andre steder.

SVIKTENDE BILLETTSALG. – Vi har sett en nedgang på ca 20 solgte billetter i året, noe vi håper å få snudd, forteller Vinterlekene-sjek Espen Holst Wiik. FOTO: BEATE FELDE
Publisert Sist oppdatert

Det sier Vinterlekene-sjek Espen Holst Wiik. Vinterlekene er et arrangement på Gol for studenter ved Universitetet i Bergen, primært fra fakultetene SV, MatNat og Psyk.Fak. Det går av stabelen 16-18. april. Så langt er kun 180 av 250 billetter solgt, og bare åtte av dem har blitt kjøpt av HF-studenter. Det betyr at 72 prosent av billettene er solgt, og av disse igjen, har 4.4 prosent blitt kjøpt av HF-studenter.

Wiik mener imidlertid det er flere ting som tyder på at antallet vil øke ved senere arrangementer.

– Vi var litt sent ute med å henge opp plakater, og HF fikk færrest plakater av de fire fakultetene i år, så promoteringen kunne absolutt vært gjort bedre. Samtidig ser vi at DAG1UiB gikk veldig bra på HF, så vi håper at det er en endring på gang i arrangementskulturen på fakultetet, sier han.

Årlig nedgang i billettsalg

Trenden med sviktende billettsalg har pågått i flere år, forteller Wiik videre.

– Vi har sett en nedgang på ca 20 solgte billetter i året, noe vi håper å få snudd. Vi har konkurrert med andre arrangementer som for eksempel UKEN. Det er mange ting studentene får tilbud om å være med på.

– Billettene koster 1850 kr for en helg, noe som er mye for en student. Tror du det har noe å si for billettsalget?

– Absolutt. Samtidig er vi over tusen kroner billigere enn lekene på BI, så vi er ikke blant de dyreste.

På Jussen selges alt ut første dag

Philip Dang, PR-ansvarlig for JVL, Juridiske vinterleker, forteller at de snarere har det motsatte problemet når det kommer til billettsalg. JVL har 150 billetter å selge, og alle blir revet bort første dagen.

INKLUDERER HUMANISTENE. For første gang kan studenter fra Det Humanistiske Fakultet være med på Vinterlekene til UiB. Til nå har imidlertid bare åtte studenter benyttet seg av tilbudet, opplyser Vinterlekene-sjef Espen Holst Wiik. FOTO: BEATE FELDE

— Vi har vurdert å promotere mindre før kommende vinterleker. Sånn som det er nå, står folk i kø fra klokken halv fem om morgenen og det er i teorien utsolgt før salget begynner, forteller han.

Billettene til JVL kostet i år 2220 kr for medlemmer av jussforeningen, altså i underkant av 400 kr mer enn hos Vinterlekene. I tillegg til det billetten hos Vinterlekene inkluderer, har JVL også heiskort, goodiebag, gratis inngang på badeland og alle måltidene under oppholdet.

Dang mener dette kommer av dyktige JVL-styrer som starter med arbeidet tidlig, og har forhandlet frem gode avtaler over flere år. I tillegg blir de sponset av advokatfirmaet Haavind.

Dyrere billetter

På spørsmål om hva Vinterlekene har gjort for å gjøre billettpakken så attraktiv som mulig, forklarer Vinterlekene-sjef Wiik at de blant annet har ferdigstilt flere av arbeidsoppgavene på forhånd. Det har de gjort for å unngå hastegebyrer, og kuttet i budsjettet til innkjøp av konkurransepremier. Likevel innrømmer han at billettene har blitt dyrere de siste årene.

– Vi fikk mindre støtte fra fakultetene i år, noe som gjorde at prisene måtte heves, sier han.

I tillegg peker han på at flere eksterne sponsorer har falt av, noe som også har medvirket til økt pris.

– Det er vanskeligere for oss å få direkte støtte fra næringslivet, slik som de får hos jussen. MatNat pleide å få sponsormidler fra oljebransjen, men dette har det blitt mindre av de siste årene, forklarer Wiik. 

– Vært vanskelig å promotere

– Hva har jussen gjort riktig, som Vinterlekene ved de andre fakultetene ikke har klart?

Dang trekker frem fordelene ved at det hele foregår på ett og samme fakultet

– På jussens vinterleker kjøper man billett i visshet om at andre man kjenner også kommer til å gjøre det. Det er et veldig godt samhold på fakultetet som gjør arrangementet vellykket år etter år, sier han.

Wiik mener tilsvarende at det har vært vanskelig å promotere på fire fakulteter samtidig

– Det er mange forskjellige bygninger, og vi har måttet prioritere hvor vi skal henge plakater, dele ut flyers og gå inn i forelesninger.

Samtidig ser han mange fordeler med det å ha deltakere fra forskjellige studiesteder

– Det blir et supert arrangement der man vil møte folk fra mange forskjellige studieretninger. Vi gleder oss veldig.

Idet intervjuet er over, slenger Wiik inn en siste kommentar

– Ikke glem å skrive at det fortsatt er ledige billetter!

Studvest skrev tidligere at HF var med på arrangere Vinterlekene. Det stemmer ikke. Studvest beklager.

Powered by Labrador CMS