I årets første episode av Studcast diskuterer journalistene blant annet om studenter må, bør eller kommer til å få flere barn i fremtiden. I tillegg konspireres det om hva som egentlig skjedde med SiB-katten.

Studcast. I studio finner du Einar Lohne Bjøru, Axel Fagerbakke og Kristine Tjøtta. Produsent er Mikkel Kvenås. Foto: Julie Helene Günther.


Studvest presenterer Studcast! En enkel og grei podkast som på kort tid tar for seg aktuelle saker fra student-Bergen. I studio finner du Einar Lohne Bjøru, Axel Fagerbakke og Kristine Tjøtta, med produsent Mikkel Kvenås.

Hør Studcast via Itunes eller søk opp «Studcast» i din egen podcast-app.

Illustrasjon: Annie Sørvig.

I denne episoden diskuterer journalistene hvorvidt regjeringens mulige tiltak for å få studenter til å bli foreldre kommer til å fungere. Dette har vært et omdiskutert tema etter at statsminister Erna Solberg, i sin nyttårstale, sa at velferdsstaten trenger flere barn for å gå rundt. Er det studenters plikt å redde velferdsstaten, eller finnes det andre løsninger?

Bergen Næringsråd ønsker at UiB, NHH og HVL samarbeider om å skape en utdanning i Bergen, som kombinerer økonomi, ledelse og digital kompetanse. Slike utdanninger finnes i Oslo og Trondheim. Utdanningsinstitusjonene selv har blandede følelser rundt dette. Trenger vi egentlig en slik utdanning i Bergen, og kommer vi til å få det?

  • Les om saken i papirutgaven av Studvest

Lærerstudentene ved HVL har lenge etterspurt undervisning om vold og overgrep mot barn. Nå kommer det endelig inn på utdanningsplanen til hele landets lærerstudenter.

I romjulen ble statuen av SiB-katten stjålet utenfor studentsenteret. I forrige ukes papiravis tok noen av Studvests journalister et sykt seriøst dypdykk i saken for å finne ut hvem som kan ha stått bak. En av de mistenkte- vår produsent Mikkel Kvenås, blir med i studio for å diskutere hvem som egentlig har tatt katten.

Studcast er spilt inn og publisert hos Studentradioen i Bergen.

Kommentarer

kommentarer