Da BSI fordelte halltider for semesteret, var det mange idrettslag som reagerte. – Uholdbart å gi så kort varsel og endre så mye på tidene, mener leder av BSI Håndball.


Bergen Studentidrettslag

25. august ble det første forslaget til halltidsfordeling for idrettslagene som ligger under Bergen studentidrett (BSI) sendt ut.

Det skapte enorme reaksjoner blant de ulike idrettslagene. Blant dem som reagerte er leder av BSI Håndball, Lauritz Bjørnereim.

– Forslaget kom en fredag klokken halv elleve på formiddagen, og skulle gjelde allerede fra mandagen av. Da hadde vi mistet noen timer og alle halltidene våre var forskjøvet. Om vi skulle sende inn ønsker måtte vi gjøre det innen klokken åtte på kvelden, forteller han.

– Uholdbart

Da tidene ble endret, hadde håndballaget allerede annonsert de gamle tidene til nye medlemmer, fordi de hadde hatt dem i mange år.

Bjørnereim brukte dermed store deler av kvelden og helgen på å sende inn nye ønsker til BSI.

– Vi sendte en epost om at det var uholdbart å gi så kort varsel og endre så mye på tidene. Både dame- og herrelaget spiller i 3. divisjon, og vi må ha de treningstidene for å opprettholde vårt nivå og tilbud. Det forstår ikke de som lagde de nye halltidene.

Det har vært mye hat.

Nadja Kustova, halltidsansvarlig i BSI.
– Uunngåelig
treningstider-bsi_TSA_01

FIKK STORM AV MELDINGER. Nadja Kustova fordelte halltidene til BSI-lagene. – Jeg følte et veldig stort ansvar på mine skuldre. FOTO: TORIL SUNDE APELTHUN

BSI håndall var ikke de eneste som reagerte på de nye treningstidene, forteller Nadja Kustova, som er halltidsansvarlig for hele BSI.

– Da det første forslaget ble sendt ut var det rundt 17 stykker som reagerte, og på det siste forslaget var det 25 som sendte epost, sier Kustova.

Ifølge henne har det vært en stressende prosess hvor folk har vært veldig aggressive.

– Det har vært mye hat, sier hun.

Kustova forteller at de nye treningstidene i utgangspunktet ikke skulle iverksettes før 1. september, men at dette ble framskyndet grunnet en misforståelse med et annet idrettslag.

– Dette var ikke en vanlig prosess, og vi fikk mye kortere tid på oss enn vi skulle. Det var dessverre nødvendig og uunngåelig med så kort varsel, forteller hun.

Samtidig understreker Kustova at det som først ble sendt ut kun var et forslag som var åpent for innspill, og legger til at de er et helt nytt styre med lite erfaring.

– Det er bra at folk kjemper for laget sitt, men de må forstå at dette er vanskelig og at vi er frivillige som bruker fritiden vår på dette.

Har mistet halltid

Hvert år har idrettslagene ved de ulike utdanningsinstitusjonene i Bergen et møte med Velferdstinget for å fordele halltider.

– Det blir flere idrettslag i Bergen og dermed flere som må dele halltid. Vi gjør det beste vi kan i en ugunstig situasjon, sier Kustova.

Bjørnereim i BSI Håndball forteller at han har forståelse for at det er vanskelig å få kabalen til å gå opp, men at han synes de burde fått de samme treningstidene som tidligere, særlig når de fikk så kort varsel.

– Det er noen spillere som hadde betalt lisens og meldt seg inn i treningssenteret til samskipnaden som ikke lenger kan trene. Vi spiller i en nasjonal serie i motsetning til mange andre med halltid, og vi er avhengige av at folk møter på trening før sesongstart. Det virker ikke som BSI satser på oss, sier håndball-lederen.

På treningen torsdag var det et par spillere på herrelaget som ikke kunne møte på grunn av de nye treningstidene.

– Både på dame- og herrelaget er det spillere som har vurdert å gi seg på grunn av dette. Vi savner kommunikasjon med styret, forteller styremedlem og trener for 3. laget til damene, Daniel Nilsen.

 Både dame- og herrelaget spiller i 3. divisjon, og vi må ha de treningstidene for å opprettholde vårt nivå og tilbud. Det forstår ikke BSI.

Lauritz Bjørnereim, leder av BSI Håndball.
Vil gjøre endringer neste gang

– Det er ikke gjort med hensikt og jeg føler med alle sammen. Det er en vanskelig prosess, og det må folk forstå, sier Kustova som forteller at de mange meldingene har gått hardt inn på henne.

Hun forteller at de nå har lært mye til neste gang halltidene skal fordeles, og at situasjonen har løst seg så godt det lar seg gjøre. Den oppfatningen er også BSI-håndball relativt enig i.

– Vi har for så vidt fått ordnet det på en grei måte nå ved blant annet å bytte tider med andre lag. Vi har bare en sen fredagstrening som er litt vanskelig, og den vil gå på rullering innad klubben, kommenterer Bjørnereim.

Kommentarer

kommentarer