Homo-omvending på NLA, BIS-gate og grisehuset på Kvamskogen

NLA har fått kritikk etter at lokalene deres ble benyttet til et seminar om omvending av homofile. Studenter på BI reagerer på at BIS ledelsen mottok fordeler fra utesteder de har avtale med. Sammen-hytten risikerte å bli nedlagt på grunn av studenter som ikke vasker etter seg og ødelegger ting, nå har de i stedet innført nye regler.

STUDCAST. Kristine og Ylva er tilbake, sammen med en gjest.
Publisert Sist oppdatert

Studvest presenterer Studcast! En enkel og grei podkast som på kort tid tar for seg aktuelle saker fra student-Bergen. I studio finner du Kristine Tjøtta og Ylva Schwenke. I dag har vi også med oss vår egen kulturredaktør, Håvard Finnseth som gjest. Vår produsent er Petter Hauge-Corneliussen.

Lytt til Studcast på iTunesSpotify eller søk opp «Studcast» i din foretrukne podcast-app.

Et seminar om ovending av homofile som ble holdt i NLAs lokaler skapte mye blest i medienorge. To av de ansatte ved høyskolen sa opp stillingen sin i protest. Studenter og ledelsen er også blitt enige om at man skal unngå slike arrangement i fremtiden. Men hva med ytringsfriheten? Skal vi ikke la de med meninger vi ikke liker slippe til?

På BI har det også summet litt i det siste. Organisasjonen BIS har inngått en avtale med noen utesteder i Bergen. I tillegg har styret selv mottatt noen fordelskort fra de samme utestedene- noe de sier er helt uavhengig av avtalen. Flere av studentene har derimot reagert på dette på Jodel. Håvard Finnseth som var en av journalistene på saken kommer i studio for å forklare litt mer om hvordan dette henger sammen.

Vi presiserer at har BIS-ledelsen siden innspillingen har tilbakelevert fordelskortene.

Velferdstinget vurderte tidligere i høst å legge ned Sammen-hytten. Dette var fordi flere av de som hadde leid hytten ikke hadde vasket ut skikkelig, og det var flere tilfeller av ødeleggelser på hytten. I stedet for å legge ned, foreslo Velferdstinget nye regler som hytteleierne må følge. Kristine blir kraftig provosert over at voksne mennesker ikke rydder opp etter seg.

Vi presiserer at Studvest selv benytter Sammen-hytten, og tidligere har opplevd å bli fakturert for mangelfull utvask.

I den faste spalten vår Verdt å nevne, får du både tips til hvem du bør følge på instagram, og litt selvskryt fra vår side.

Studcast er spilt inn og produsert hos Studentradioen i Bergen.

Forrige episode finner du her!

Powered by Labrador CMS