Vil doble depositum og forby egne musikkanlegg

Det går mot nye og strengere regler for de som vil leie Sammen-hytta.

Publisert Sist oppdatert

Stemmeskiltene føk i været da diskusjonen om Sammen-hytta fant sted på andre møtet i Velferdstinget Vest søndag ettermiddag. Målet var å finne ut hva som skulle bli hyttas skjebne, etter problemer med dårlig utvask, hærverk og støy.

– Jeg mener man bare kan selge hele driten, kom det fra representant Stian Sunde fra Høgskulen på Vestlandet (HVL) i debattens hete.

Gjennom debatten ble hytta omtalt som å «skulle plastre sammen et hullete skrog» og «et skip som ble bygd under vann». Velferdstinget ble imidlertid enig om å heve skipet. Om enn for et par år.

Mulighet for utestengelse

Velferdstinget landet på følgende punkter vedrørendeSammen-hytta:

  • Sammen kan både utestenge organisasjoner og enkeltpersoner som bryter leieavtalen inntil en viss tidsperiode.
  • Innføre depositum på 500 kroner per person, men med et minimum på 10.000 kr. (Depositumet ligger i dag på 5000)
  • En organisasjon/person kan kun leie hytten for 6 døgn i løpet av ett år.
  • Få inn i leiekontrakten at medbrakt musikkanlegg ikke er lov.
  • Studentorganisasjoner og personer som fører til utgifter over depositumet får ikke leie hytten før utgiften er tilbakebetalt.
  • Tiltakenes virkning tas opp til vurdering etter to år, hvor dette legges til grunn for å vurdere et eventuelt salg.
– Overraskende

Styreleder i Sammen, Kristoffer Bakke, er fornøyd med atdebatten engasjerte.

– Det var overraskende å se at tiltakene som ble foreslått av studentene gjerne gikk lenger enn de vi i Sammen hadde foreslått. Jeg synes det var positivt å høre at studentene vil beholde hytta, og innføre gode tiltak for å se om situasjonen kan bli bedre, sier han.  

Videre forteller han at de fleste av endringene mest sannsynlig kommer til å tre i kraft i nærmeste fremtid, når Sammen har fått sett på hvordan de skal løses praktisk.

– Dette tar vi med videre. Når det gjelder det med å øke depositumet, er det kontrakter som allerede er inngått, og dette vil ikke ha tilbakevirkende kraft på dem.

TAR DET MED SEG. Her redegjør Sammen-styreleder Kristoffer Bakke om situasjonen rundt Sammen-hytta. Sammen har siste ord i saken, men Velferdstingets vedtak veier tungt, ifølge Bakke.

Det er imidlertid ikke alle vedtakene som vil være hovedprioritet, mener han.

– For eksempel vil det kanskje ikke være så aktuelt å sette en begrensing på seks døgn med det første, men dette må vi diskutere videre.

Annerledes innspill

Leder av Velferdstinget Vest, Anette Arneberg, mener søndagens møte bød på mer diskusjon enn vanlig, og er glad for at Velferdstinget fikk til en resolusjon i saken.

– Jeg registrerer at det kom inn mange annerledes innspill enn forventet med tanke på Sammen-hytta. Jeg er spent på å se hvorvidt Sammen er enige i innspillene, særlig med tanke på hvordan de vil løse utestengelse av enkeltpersoner, sier Arneberg.

SPENT. Leder i Velferdstinget Vest, Anette Arneberg, er glad for at Velferdstinget kom til enighet om Sammen-hytta. Hun er spent på fortsettelsen.
Powered by Labrador CMS