Nyhet

Kan lovendring få negative konsekvenser for studenter med jobb?

I sesongens andre episode av Studcast diskuterer journalistene blant annet om nye endringer i arbeidsmiljøloven vil føre til mindre fleksibilitet for studenter med deltidsjobb.

Studcast. I studio finner du Einar Lohne Bjøru, Axel Fagerbakke og Kristine Tjøtta. Produsent er Mikkel Kvenås. Foto: Julie Helene Günther.
Studcast. I studio finner du Einar Lohne Bjøru, Axel Fagerbakke og Kristine Tjøtta. Produsent er Mikkel Kvenås. Foto: Julie Helene Günther.
Publisert Sist oppdatert

Studvest presenterer Studcast! En enkel og grei podkast som på kort tid tar for seg aktuelle saker fra student-Bergen. I studio finner du Einar Lohne Bjøru, Axel Fagerbakke og Kristine Tjøtta, med produsent Petter Hauge-Corneliussen.

Lytt til Studcast via Itunes, Spotify eller søk opp «Studcast» i din foretrukne podcast-app.

I denne episoden snakkes det om bøtelegging av forsinket sensur. I november skrev Studvest at UiB utsatte å ta en avgjørelse om bøtelegging av forsinket sensur til januar 2019. I forrige ukes avis kan du lese om at dette møtet igjen har blitt utsatt nå på ubestemt tid. Er forsinket sensur egentlig et problem, og kan bøtelegging være løsningen?

  • Du kan lese mer om denne saken i papirutgaven av Studvest

1.januar i år trådte nye endringer i arbeidsmiljøloven i kraft. En av disse endringene skal gjøre det umulig å ansette folk i såkalte “nullprosentstillinger”. Vil denne endringen ha negative konsekvenser for studenter med jobb i bemanningsbyrå? Og hva er egentlig viktigst, fleksibilitet eller forutsigbarhet? 

Tallene fra studiebarometeret var klare tirsdag 12. februar. Journalistene diskuterer noen av funnene som blir trukket frem på nasjonal basis. Blant annet at mange studenter synes overgangen fra videregående til høyere utdanning er tøff.

Studcast er spilt inn og produsert hos Studentradioen i Bergen. 

Fikk du ikke med deg forrige episode? Frykt ikke.

Les også: Unge kvinner er mangelvare i Bergens Stand up-miljø

Powered by Labrador CMS