Nyhet

Studentpolitikk, treningssenter og studenter med barn – Studcast oppsummerer nyhetsvåren.

Det er snart sommerferie både for studenter og for Studcast. Men før vi vender snuten bort fra vestlandets hovedstad oppsummerer vi hva som har preget nyhetsbildet i student-Bergen dette semesteret.

Studcast. Einar Bjøru, Axel Fagerbakke og Kristine Tjøtta. Foto: Julie Helene Günther.
Publisert Sist oppdatert

Studvest presenterer Studcast! En enkel og grei podkast som på kort tid tar for seg aktuelle saker fra student-Bergen. I studio finner du Kristine Tjøtta, Axel Fagerbakke og nyhetsredaktør i Studvest, Johannes Steen. Vår produsent er Petter Hauge-Corneliussen.

Lytt til Studcast på iTunes, Spotify eller søk opp «Studcast» i din foretrukne podcast-app.

Dette semesteret har vi tatt et dypdykk i studentdemokratiene i Bergen. Vi har sett på budsjett, oppslutning og gjennomføringskraft. Hvorfor har vi skrevet disse sakene, og dekker vi studentpolitikken nok?

I vår kunne Bergens studentmasse lese gladnyheten om at både Fantofthallen og City treningssenter skal utvides før høsten. Vi diskuterer hvordan dette kan påvirke studentene som ifølge undersøkelser ikke alltid har det så greit.

Studenter med barn er en gruppe som ofte blir glemt, men de utgjør en større del av studentmassen en noen av oss kanskje tror. Dette semesteret har Studvest hatt en del fokus på nettopp denne gruppen studenter. Vi har blant annet skrevet om lovforslag som skal gi studenter med barn romsligere økonomi, og en studentpappa som kritiserer obligatoriske seminar. Hva er egentlig det viktigste for denne gruppen studenter, mer penger eller mer tid?

Vi sier takk og farvel til dette semesteret, og kommer tilbake igjen før du aner det- god sommer!

Studcast er spilt inn og produsert hos Studentradioen i Bergen.

Forrige episode finner du her!

Powered by Labrador CMS