Det var varslet streik for ansatte ved UiB og HVL fra torsdag morgen. Etter mange timer forhandlinger er partene nå enige.

STREIK. Streiken som var varslet for flere tusen statsansatte er nå avblåst etter at partene ble enige. ARKIVFOTO: LENE R. THORBJØRNSEN.


Mandag varslet fagforeningene LO Stat, Unio, YS og Akademikerne at de ville ta ut over 6000 statsansatte i streik fra torsdag morgen, dersom de ikke ble enige med staten i forhandlingene.

Blant dem er ansatte ved Universitetet i Bergen (UiB) og Høgskulen på Vestlandet (HVL), og en eventuell streik kan få konsekvenser for studentenes eksamen, ifølge NTB.

Partene har forhandlet i hele natt, men kom til enighet i 10.30 tiden torsdag, ifølge VG.

Etter at VG meldte om at streiken var over har NTB fått informasjon om at forhandlinger fortsatt pågår, og at det dermed fortsatt er usikkert om det blir streik.

VG skriver at det bare er snakk om formaliteter som gjenstår, og at partene derfor har ventet med å signere avtalen. De skriver også at de har fått bekreftet at det har blitt enighet med YS Stat, LO Stat og Unio, men at Akademikerne fortsatt forhandler. Avtalene vil ikke formelt underskrives før det er enighet med alle fagforeningene, ifølge avisen.

Ansatte ved UiB og HVL på streikeliste

På forhånd var det varslet at 55 ansatte ved UiB kunne bli tatt ut ved streik, mens ved Høyskolen på Vestlandet var det 87 ansatte som kunne bli tatt ut til  streikevakt, ifølge Khrono.

Kommunikasjonsansvarlig Helge Olsen på HVL ville i går ikke si noe om konsekvensene en eventuell streik vil få for høyskolens studenter, men kunne fortelle at det bare er ansatte ved campus Bergen som står på streikelisten.

– Budskapet til studentene er uansett dette: Gå ut ifra at det blir eksamen og møt opp, sa Olsen til Studvest.

Kunne ført til forsinket sensur

Viserektor Oddrun Samdal ved UiB kunne imidlertid garantere at ingen studenter ville gå glipp av eksamen som en følge av streik, men sa at en streik potensielt kan føre til forsinket sensur på eksamener.

– Alle eksamener kommer til å gå som normalt. Det eneste som potensielt kan bli annerledes er at undervisere som blir tatt ut i streik, ikke kan komme til eksamenslokalene for å oppklare eventuelle uklarheter knyttet til oppgaven, forklarte Samdal.

Kommentarer

kommentarer