I forrige uke ble første utgave av kunstfestivalen ForRom arrangert. Her fikk flere unge og uetablerte kunstnere muligheten til å stille ut på byens utesteder.

FØRSTE GANG. Kunststudenten Simen Skaarup (25) stilte ut kunsten sin for første gang i helgen.


På 14 forskjellige barer og lokaler i Bergen sentrum fra tirsdag til søndag fikk flere unge kunstnere en gylden mulighet til vise fram det de jobber med.

Kunststudent på Kunstskolen i Bergen (KiB), Simen Skaarup (25), var en av disse. I løpet av festivalen har han stilt ut på både Muskedunder og Østre.

 – Det er veldig kjekt. Det er den mykeste starten man kan få for å vise fram det man lager, sier Skaarup

En arena for uetablerte kunstnere

En av de som har vært med å starte opp ForRom-festivalen er Mila Elisabeth Larvoll (21). Larvoll er som Skaarup også kunststudent ved KiB og forteller at det har vært både en ny og spennende erfaring å starte en kunstfestival. 

– Vi startet etableringsprosessen i mars, så vi har ikke hatt altfor god tid. Totalt er vi åtte personer i styret, og vi har nesten ingen erfaring med å drive et slikt arrangement fra tidligere, sier Larvoll.

KUNSTNERSKO. Kunststudent Simen Skaarup har stil ut kunst på Østre og Muskedunder.

Skaarup skryter av ForRom-festivalen som har lagt til rette for en arena for uetablerte kunstnere. 

 – ForRom har vært utrolig flinke. De har fått i stand mye på kort tid og fått med flere forskjellige kunstnere, sier kunststudenten.

– Hyggelig og konstruktivt miljø

Bybildet og skoleåret 2020/2021 har vært preget av svært strenge restriksjoner som følge av pandemien.

For 25-åringen, som kom til Bergen rett før pandemien startet, har det vært veldig nyttig å kunne komme i kontakt med andre kunstnere gjennom ForRom.

– Det har vært helt supert å kunne møte andre folk som også lager kunst, sier Skaarup.

Han forteller at man gjerne vil knytte kontakter så fort som mulig, men at nedstengingen har gjort det vanskelig. 

– Kunstmiljøet i Bergen er et veldig hyggelig og konstruktivt miljø. Det virker som at folk ønsker å få ting til å skje etter en lang pandemi, legger han til.

Han forteller at det pleier å bli god trafikk utover kvelden med folk som kommer for å se på kunsten.

OPPSTART. – Festivalen kunne neste ikke gått bedre, sier Mila Elisabeth Larvoll (21). Foto: Terkel William Ekerno

– Det har vært noen som har sendt hyggelige tilbakemeldinger blant annet via Instagram, som er en viktig plattform for oss som driver med kunst til å kunne vise fram hva vi holder på med.

– Kunne nesten ikke gått bedre

Festivalarrangør Larvoll sier at det har vært et ønske om å endelig få ting til å skje i miljøet, etter en lang periode med restriksjoner.

– Totalt har vi vel vært ca 35 kunstnere som har fått stilt ut på 14 forskjellige lokasjoner i Bergen. Spesielt arrangementet på Hulen med artister og utstillinger var en stor suksess.

Hun er veldig fornøyd med hvordan festivalen utartet seg og forteller at det planlegges for en ny festival til neste år igjen.

– Festivalen kunne nesten ikke gått bedre, sier Larvoll.

Kommentarer

kommentarer