Begge blir framstilt for varetekstfengsling for ranet der vikingskatter til flere titalls millioner forsvant fra UiB.

FOTO: POLITIET


I Bergens tingretts liste over saker som går i domstolene er saken omtalt som «grovt tyveri fra annet offentlig bygg eller sted». Det var BA som torsdag ettermiddag fikk bekreftet at det er snakk om museumstyveriet som skjedde på starten av dette semesteret.

Politiadvokat Linn Revheim sier til avisen at politiet ikke ønsker å kommentere saken eller fengslingsmøtet. Møtet går for lukkede dører, uten presse tilstede.

Politiet skal også ifølge BA ha beslaglagt flere gjenstander som stammer fra ranet.

Den første av mennene som blir framstilt er i begynnelsen av 40-årene fra Bergen. Det er foreløpig ikke sluppet informasjon om den andre mannen.

Rykket ikke ut

I går omtalte NRK en rapport som de nylig har fått tilgang til. Den viste at Nokas-vekteren som var på jobb da tyveriet skjedde ikke rykket ut til alarmen som gikk under ranet.

Ifølge NRK ringte alarmen først klokken 19.42. Da dro vekteren til museet og observerte at det blåste kraftig i stillaset.

Alarmen ringte igjen 1 time og 40 minutter senere, og da konkluderte vekteren med at det nok var vinden som utløste den. Han dro derfor ikke til åstedet, men ba heller nattevakten som kom klokken 22.00 om å nullstille den.

Nokas kjenner seg ikke igjen i kritikken

Studvest har vært i kontakt med Mauritzen fra Nokas, som sier at det er lite han kan kommentere på nåværende tidspunkt.

– Vi kjenner oss ikke igjen i kritikken. Vi har hatt en veldig god dialog med universitetet i etterkant av innbruddet og evaluert om det er noe vi kan forbedre. I tillegg har universitetet satt inn nye sikkerhetstiltak, sier han.

– Du sier at dere ikke kjenner dere igjen i kritikken. Vil det si at vekteren faktisk rykket ut? 

– Det som er fakta, er at det er en del forhold som gjør at bildet er mer nyansert enn det som framgår av saken til NRK. Men av sikkerhetsmessige årsaker ønsker vi å være sparsommelige med opplysningene, sier Mauritzen.

Kommentarer

kommentarer