Universitetet i Stavanger forbereder nå en oppsigelsessak mot historieprofessor Nils Rune Langeland etter en rekke trakasseringssaker.

UGREIT. «Kan jeg kjøpe trusen din» skrev Langeland til en av kvinnene som sto fram i sommer. Nå vil Universitetet i Stavanger si ham opp. SKJERMDUMP: FACEBOOK


I sommer gikk en rekke kvinner ut og viste fram slibrige meldinger de skal ha mottatt fra historieprofessor Nils Rune Langeland (53) ved Universitetet i Stavanger.

I ettertid har det også kommet fram flere historier, både internt ved universitetet og blant kvinner som har stått fram i sosiale medier.

Oppsigelsessaken skal i tillegg dreie seg om flere tilfeller av trakassering på reiser og seminarer det siste året. Han skal i løpet av de siste sju årene ha fått seks advarsler fra universitetet, tre muntlige og tre skriftlige. Det skriver avisen Khrono.

Les også: Dette gjør du om foreleseren din vil rimme deg

Truer med rettssak

Langelands advokat Kjell Brygfjeld bekrefter overfor Khrono at det er en oppsigelsessak på gang.

«Hei. Du kan sitere meg på at det er en avskjedssak, at det etter min mening åpenbart ikke er grunnlag for avskjed og at en eventuell avskjed vil bli påklaget og tatt til retten» skriver han i en tekstmelding til avisen.

Les også: – Det er trist, og her har mange sviktet

Torsdag skal ansettelsesutvalget ved Universitetet i Stavanger behandle saken.

Kommentarer

kommentarer