Nyhet

Han skal lede Velferdstinget Vest neste år

Det var lite spenning knyttet til valget i Velferdstinget Vest (VT) lørdag.

FORTSETTER I VELFERDSTINGET: Nåværende nestleder i Velferdstinget Vest, Sjur Selsvik, er valgt som ny leder. Dermed blir han værende «på gangen» ett år til.
Publisert Sist oppdatert

Velferdstinget Vest (VT Vest) har valgt Sjur Selsvik som leder for perioden 2023/2024. Samtidig er Sander Michael Ringstad valgt som nestleder.

Begge kandidatene var innstilt av valgkomiteen på forhånd.

– Det er viktig at vi er offensive, og markerer oss som den studentpoltiske stemmen vi er på Vestlandet, sier den nyvalgte lederen om året som kommer.

Fra nestleder til leder

Sjur Selsvik er nåværende nestleder i VT, og var enstemmig innstilt av valgkomiteen. Han ble i innstillingen beskrevet som både «reflektert, målbevisst og kunnskapsrik».

Han sa at han ikke kun ønsket å være «en nestleder som tar et steg opp».

NY LEDER: Nåværende nestleder, Sjur Selsvik, er valgt til ny leder av VT. Her på talerstolen på et tidligere VT-møte. FOTO: Truls Skram Lerø (arkiv)

– Jeg kommer til å være en annen leder enn nåværende leder. Jeg tror at VT har en viktig rolle, som vi har vist det siste året, og jeg ser veldig frem til å påvirkere videre i den retningen dere ønsker.

Samtidig som Selsvik trer opp som leder, går Ida Lutro av. Hun sier til Studvest at det er vemodig.

– Men jeg føler meg heldig som har fått lede en så flink gjeng i ett år. Det har virkelig vært et eventyr.

Sander Michael Ringstad tar over vervet som nestleder. Han lovet Velferdstinget å være både engasjert og dedikert.

– Jeg vil være en brobygger mellom de ulike skolene, sa Ringstad fra talerstolen.

Han har tidligere vært aktiv i Handelshøyskolen BI sin studentorganisasjon, BISO.

Ny leder av Kulturstyret

Fredrik Brogstad tar også steget fra nestleder til leder for Kulturstyret. Sammen med leder og nestleder av VT, utgjør han Arbeidsutvalget til VT.

Brogstad skal også lede arbeidet med å dele ut semesteravgiften neste år.

Han trakk frem at han ønsket å stille krav til søkerorganisasjonene, og ønsker å arrangere kurs for studentorganisasjone for hvordan de skriver gode søknader.

Brogstad fikk spørsmål om hva som blir den største utfordringen som ny leder av Kulturstyret. Da trakk han frem den nye finansieringsmodellen til studentorganisasjoner

KULTURSTYRET: Fredrik Brogstad går fra nestleder til leder i Kulturstyret. Her på talerstolen på et tidligere VT-møte. FOTO: Truls Skram Lerø (arkiv)

– Det blir den nye ordningen som settes i gang nå. Det blir en utfordring vi må ta med en gang. Etter overlapp er det bare å starte det arbeidet, svarte Brogstad.

«Sterk kritikk» mot valgkomiteen

Delegatsleder fra HVL, Ingrid Solberg, rettet «sterk kritikk» mot valgkomiteen for manglende promotering i forkant av valget, spesielt i sosiale medier.

– Manglende promotering kan kanskje forklare antallet kandidater, mente hun.

Leder av valgkomiteen, Håkon Fjellstad, var enig at det var «beklagelig» at det var så få kandidater.

– Vi har jobbet med at hvert medlem av valgkomiteen har jobbet direkte mot sine studiesteder, i tillegg til at vi har jobbet sammen med AU. Men dette tar vi med oss, svarte Fjellstad.

Nåværende leder Ida Lutro var uenig i kritikken.

– Jeg vil gjerne påpeke at ingen av delegasjonene har delt AU sin informasjon om valg videre på sine sosiale medier. Hverken UiB, HVL, BI eller NHH sine delegasjoner har gjort det. Dette er ikke en kritikk jeg mener kun kan rettes mot AU.

KRITISK: Delegasjonsleder fra HVL var kritisk til valgkomiteens promoteringsarbeid. FOTO: Maiwenn Knapskog (arkiv)

Det ble også rettet kritikk om kjønnsbalansen i innstillingen av UiB-delegasjonen. Valgkomitemedlem Maya-Katrin Skjeldal svarte at de i år hadde sett på andre sammensetninger enn tidligere.

– Vi har vært inne på kjønn, men det er andre vurderinger som har veid tyngre, svarte sa hun, og viste blant annet til studierepresentasjon.

Powered by Labrador CMS