Nå ønsker Kvarteret-styret å øke presset for å identifisere de to siste personene som deltok i gruppechatten.

LUKKEDE DØRER. Da Kvarteret holdt allmøte om sex-trakasseringen fikk ikke Studvest delta. ARKIVFOTO: ADRIAN BRUDVIK


I begynnelsen av november da Det Akademiske Kvarter holdt Årsmøte, ble det opprettet en gruppechat i appen Discord.

Denne gruppechatten ble brukt av flere til å sende grove, seksuelt ladede meldinger om dem som tok ordet på møtet. Blant dem som ble kommentert var leder av Studentersamfunnet i Bergen, Oda Bjerkan (21).

Etter det Studvest har hørt fra kilder på møtet, var det sju personer som sendte de trakasserende meldingene. Av disse skal fem være identifisert. De to personene som fortsatt ikke er fersket skal ha deltatt med de groveste meldingene.

Studvest har fått tilgang på en mail Kvarteret-styret har sendt ut, der de opplyser om at de mandag klokken 12 vil offentliggjøre chat-protokollene i sin interngruppe, med mindre det kommer innvendinger fra medlemmene.

Styret mener dette vil øke presset på de siste to personene og er nødvendig for å identifisere dem.

Stengte møte

Like etter at Studvest skrev om trakasseringen, ble det kalt inn til allmøte på Kvarteret. Dette møtet var media invitert til, men invitasjonen ble trukket like før møtestart. Dette skal flere av de som var tilstede på møtet ha reagert på.

Kvarterets vedtekter sier at:

«Det Akademiske Kvarter skal bli styrt i åpne og inkluderende prosesser. Møter, sakspapirer, referater og protokoller skal være åpne og offentlige med mindre det er grunn til noe annet for å beskytte person eller forretning».

Styremedlem med i chatten

I et tidligere intervju med nestleder Martin Corneliussen kom det fram fram at en person i styret deltok i chatten. Til tross for dette skal ble ikke ledelsen oppmerksomme på trakasseringen før det hadde gått fem dager.

– Det ønsker jeg ikke å kommentere, utover at styret som regel er ganske opptatt med å følge med på selve generalforsamlingen, svarte Corneliussen på spørsmål om hvorfor de ikke oppdaget det før.

Personen i styret skal ikke ha deltatt med grove meldinger.

Studvest har vært i kontakt med Kvarteret-nestleder Martin Corneliussen for å få en kommentar om hvorfor de ønsker å dele chat-protokollene. Han hadde ikke anledning til å kommentere. 

Studvest retter: Da denne saken først ble publisert sto det at styret på Kvarteret ikke ble gjort oppmerksomme på trakasseringen før uken etter allmøtet. Det riktige er at allmøtet var på en mandag og at styret ble gjort oppmerksomme på det fredag. 

Kommentarer

kommentarer