Bergensstudenten Arvin Fard har distribuert nesten fem hundre bestillinger på ett år.

EGET DESIGN. Arvin Fard studerer sammenliknende politikk og driver sitt eget klesmerke. FOTO: ADRIAN GRINDBAKKEN


Sammenliknende politikk-studenten Arvin Fard (24) sitter i sofaen sin iført en T-skjorte med teksten «ke’d’går’i’bby». Skjorten har han laget selv, og er en del av hans hjemmesnekrede klesmerke, A.F.M.T. STUDIOS.

Forkortelsen A.F.M.T. STUDIOS står for «alt for mine tjommier», og sammen med sitatet på T-skjorten er frasen hentet fra interne vitser Fard har med sin vennekrets.

«Ke’d’går’i’bby» har alltid vært noe vi har slengt rundt i vennegjengen, og det var det første jeg kom på å brodere, forteller studenten.

Tilfeldig start

Folk viste en interesse for T-skjorten til Fard, som gjorde at han bestemte seg for å lage oppfølgere.

Studenten innså fort at det å brodere flere T-skjorter ville tatt for mye tid, og begynte heller med strykemerker.

Jeg begynte å se litt rundt og brukte strykemerker til å lage et par T-skjorter jeg ga til noen kompiser for gøy. Etter det begynte det å komme flere forespørsler.

BRODERT MOTIV. Slik så Arvin Fards selvbroderte T-skjorter ut. FOTO: ADRIAN GRINDBAKKEN

Teknikkene har studenten lært seg selv, gjennom internett.

Designet bare kom til meg, men alt annet har jeg googlet meg fram til, forteller Fard.

På ett år har han fått og distribuert nesten fem hundre bestillinger, og bruker Instagram som den eneste formen for promotering. Likevel er det også en annen grunn til at designene hans har spredd seg.

Jeg har et veldig stort nettverk i Bergen, det har jeg alltid hatt. Når jeg begynte med A.F.M.T. STUDIOS fant jeg ut at jeg kunne bruke dette nettverket.

Deilig sliten

Til tross for suksessen har ikke veien mot designerdrømmen vært lett.

– Det tar mye energi. Det har vært noen veldig tøffe perioder, og det har vært noen stunder hvor jeg har vært veldig utslitt og det har ført til at noen ting har blitt forsinket eller utsatt, forteller Fard.    

Blant annet hadde han planer om en nettbutikk som ble utsatt på grunn av tekniske problemer. I tillegg var Fard midt i bachelorskrivingen, og innrømmer at det var vanskelig å balansere alt.

KE’D’GÅR’I BBY. Slik ser noen A.F.M.T STUDIOS sine design ut.

Likevel mener studenten arbeidet helt klart var verdt det.

Jeg er sliten, men deilig sliten. Jeg er jo ikke sliten fordi jeg ikke har gjort noe, men fordi jeg har gjort mye og utrettet mye, sier han.

Siden han begynte A.F.M.T. STUDIOS, har han kun gått i pluss. Studenten ser likevel ikke på prosjektet som en inntektskilde foreløpig.

Hver eneste krone som har kommet inn, har gått tilbake til A.F.M.T. STUDIOS.

Vil utvide

Selve T-skjortene får Fard av en leverandør på nett, men resten gjør han selv.

SOLO. Så langt har Arvin gjort alt som har med A.F.M.T STUDIOS å gjøre selv. FOTO: ADRIAN GRINDBAKKEN

Så langt har studenten drevet klesmerket helt alene, men nå tenker han det snart er på tide å skaffe seg en samarbeidspartner.

A.F.M.T. STUDIOS er babyen min, og planen er å utvide. Jeg er også i prat med flere mulige samarbeidspartnere, forteller Fard.

Bare gjør det

Den deiligste følelsen dette prosjektet har gitt meg, var når jeg så noen jeg ikke kjente gå forbi i et av mine design, forteller Fard stolt.

Studenten synes også det er gøy når han får snaps eller meldinger av venner og bekjente om at noen har på seg et av hans design, spesielt når det er fra andre byer.

Fard angrer ikke på at han startet A.F.M.T STUDIOS, og forteller at prosjektet har gitt ham mye glede.

Hvis du vil noe, bare gjør det. Det gir så mye glede. Det verste som skjer, er at det ikke skjer noe. Da har du i hvert fall prøvd.

Kommentarer

kommentarer