Forvirring rundt åpningen av medisinstudentenes bar

Studentbaren Overlegen åpner ikke dørene igjen før 2019.

RESTAURERES. Studentbaren Overlegen er stengt for andre gang på tre år.
Publisert Sist oppdatert

– Behovet for en studentbar er der. Dette er et veldig lite område, og de forskjellige linjene trenger et samlingspunkt.

Det sier avtroppende styreleder for studentbaren Overlegen, Randi S. Aamot.

Baren har tidligere fungert som samlingspunkt for studenter ved Det medisinske fakultet ved Universitetet i Bergen (UiB). På Overlegens facebook-side ble det i juni 2017 erklært at studentbaren skulle stenges grunnet renovering av bygget baren ligger i, og at en gjenåpning skulle skje i løpet av sommeren 2018. Nå viser det seg at Overlegen ikke åpner dørene igjen før 2019.

– Vi var klare på at det kunne ta lengre tid

Eiendomsavdelingen ved UiB, som har ansvaret for restaureringen, kjenner seg ikke igjen i påstanden om at Overlegen skulle vært klar til bruk nå.

– For et år siden indikerte vi at det skulle være klart tidligst høsten 2018, men vi var også klare på at det kunne ta lengre tid, forteller prosjektleder hos eiendomsavdelingen Rune Hovland.

Bygget, som er fra 70-tallet, var i såpass dårlig forfatning og omfanget så stort at det ikke var forsvarlig å ha brukere i huset under disse arbeidene, forklarer Hovland.

MISFORSTÅELSE. Prosjektleder hos eiendomsavdelingen, Rune Hovland forteller at de har vært klare på at prosjektet kunne ta lengre tid. PRESSEFOTO / EIENDOMSAVDELINGEN

– Fasaden, som inneholdt asbest, er nå skiftet ut. Prosjektet er snart i mål, og i desember måned vil vi begynne å tilpasse lokalet til studentene i kjelleren.

Andre gang på tre år at baren stenges

Det er andre gang på tre år at Overlegen stenges. Den stengte i 2015 og åpnet igjen i 2016. Da Overlegen igjen stengte i 2017 ble mange oppgitt, forteller Aamot.

– Når baren stenges to ganger i løpet av tre år så dabber jo interessen for stedet av. Overlegen har lang tradisjon, og tidligere var det veldig moro her. Man blir jo redd for at nye studenter ikke får den samme tilhørigheten til stedet som vi har hatt, sier hun.

Selv om Overlegen ferdigstilles i desember, vil den ikke være i drift igjen før tidligst til starten av vårsemesteret 2019. Men da vil den til gjengjeld åpnes med en helt ny bar, forteller Aamot.

– Ting tar tid. Blant annet må vi søke om skjenkebevilling, noe som vi ikke har hatt tidligere. Det er vanskelig å si hvor lang tid det vil ta før man får på plass, sier hun.

Powered by Labrador CMS