Det ble foreslått å kutte pengestøtten til Det Akademiske Kvarter. Nå får de doblet støtten for neste år.

STØTTE: Det Akademiske Kvarter får nå mer penger i støtte. ARKIVFOTO: SESILIE BJØRDAL


– Det er veldig gledelige nyheter for oss. Dette vil gi oss et langt større handlingsrom. Hvis vi ikke hadde beholdt de 100 000, ville vi måtte brukt mer av egenkapitalen til å dekke ting som teknisk støtte, forteller daglig leder ved Det Akademiske Kvarter (Kvarteret) Lina Eide Hustvedt.

Kvarteret har nylig fått en stor gavepakke for neste år. I budsjettforslaget til fylkesrådmannen var det foreslått å kutte ut bevilgningen til Kvarteret. Det ville derimot ikke flertallspartiene i fylkestinget Arbeiderpartiet, Kristelig Folkeparti, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti. I budsjettet som er foreslått for 2019 får Kvarteret doblet pengestøtten fra 100 000 til 200 000 kroner. Det skriver de i en pressemelding. 

FORNØYD: Kvarteret-leder Lina Eide Hustvedt er glad for at politikerne ønsker å gi Kvarteret 200 000 i støtte i 2019. ARKIVFOTO: ELINE HJELLBAKK PETTERSEN

– Ikke bare legger vi inn igjen summen på 100 000 til Kvarteret, vi dobler den, slik at Kvarteret får totalt 200 000 kr i 2019. For oss er den frivillige kulturen viktig, og vi mener det er rett å styrke studentkulturen på denne måten, sier fylkesordfører Anne Gine Hestetun (Ap) ii pressemeldingen.

Hustvedt sier det betyr mye at de fikk beholde støtten og samtidig doblet den. Hun forteller også at Kvarteret ikke har lagt noen konkrete planer for hva summen skal gå til, men at det mest sannsynlig blir teknisk utstyr.

Fylkesordfører Hestetun mener det var viktig å tydeliggjøre at Kvarteret ikke kunne miste bevilgningen.

– Vi mener Kvarteret utfører et viktig stykke arbeid for studentene og derfor ønsker vi å vise vår takknemlighet ved å gi dobbelt så mye i støtte. Pengestøtten var ute i det opprinnelige forslaget til rådmannen, men partiene ble enige om at det skulle vi være tydelige på at ikke kunne skje, forteller hun.

Fylkesrådmann Ingrid Holm Svendsen skriver i en e-post til Studvest at deres budsjettforslag var basert på en streng prioritering av fylkeskommunens kjerneoppgaver på kulturområdet. 

– Derfor så fylkesrådmannen seg nødt til å foreslå å kutte denne støtten, noe som nå ser ut til å bli reversert av flertallspartiene, skriver hun. 

Endelig budsjettvedtak skal opp i fylkestinget i desember.

Kommentarer

kommentarer