Lot (det meste av) verdisaker stå uberørt.

ÅSTED. Sofie Lindstrøms hus har blant annet lesesaler for masterstudenter. Natt til onsdag skal noen ha kommet seg inn, gjort hærverk, og utført et spesielt brekk.


Onsdag morgen sto lokalene i Sofie Lindstrøms hus, som eies av Universitetet i Bergen, i en annen forfatning enn vanlig.

I løpet av nattens mulm og mørke hadde nemlig noen vært inne og gjort hærverk inne i bygningen, som i hovedsak huser studentarbeidsplasser.

Gjenstandene som skal ha blitt rappet er av høyst varierende verdi.

Snacks foran $tacks

Studvest erfarer at skurken(e) stakk av med en pose chips og en pakke kakao i tillegg til mer verdifulle gjenstander, som en laptop og to ladere.

To skap tilhørende masterstudenter var brutt opp.

Men på fredag, to dager senere, fikk laptop-eier og student Kim Tuv beskjed om at tingene hans var funnet, henslengt like ved Johanneskirken.

TJUVGODSET. Kim Tuv sammen med tingene, som han her nettopp har hentet. – Alt var pakket sammen i min bag.

Der lå både tingene hans og laderne som var stjålet fra en annen student. I tillegg til en genser ingen foreløpig vet hvem eier.

– Jeg har nå flere ting enn før tyveriet, sier Tuv.

Men kakaoen og chipsen, som også tilhørte noen av Tuvs medstudenter, er fortsatt borte.

Sliter med å se logikken

– De har kommet seg inn ved å ta ut glassruta, forteller Hiwa Målen, administrativ leder for DIGSSCORE, en forskningsgruppe som holder til på huset.

Målen forteller at han sliter med å se logikken i det inntrengerne har gjort. Det var nemlig en rekke mer verdifulle gjenstander de kunne tatt med seg.

– Det virker som de har kommet inn, rotet en hel del, og gått ut igjen. 

OVERBYGG. Her skal noen ha kommet seg opp og tatt seg inn vinduet ved å fjerne glasset. Glassruten er nå satt på plass igjen, og sikret med en sponplate utenpå.

Målen forteller at de nå venter på politiets rapport, som skal brukes til å planlegge neste steg i saken.

– Sammen med Securitas, eiendomsavdelingen, og sikkerhetsavdelingen på universitetet skal man se på hvordan bygget kan sikres bedre.

– Dette er veldig kjedelig for oss som jobber her. Nå håper vi å få gjort rent, byttet glass, og normalisere kontorene så fort som mulig, forteller Målen.

Kommentarer

kommentarer