På vegne av alle Bergens studenter: Dette med Sammen-hytten er utrolig flaut.


DEBATTREGLER

Studvest meldte fredag om at Sammen-hytten sin framtid nå er i fare, etter eskalerende dårlig behandling av hytten.

I en rapport fra Sammen-hytten kommer det frem at studenter som leier hytta blant annet spyr, forsøpler og ødelegger ting på hytta. Noen enkelthendelser som å løsne panelovner, knuse taklamper og la stekeovnen stå på, har også forekommet.

70 prosent av alle studentorganisasjoner som leide Sammen-hytten i september i år fikk ikke vaskingen godkjent etter at de hadde forlatt. Det ble også rapportert om at renholdsansvarlige har vært på hytten i opp til fem timer etter at studentorganisasjonene har forlatt den, kun for å rydde opp alt rotet.

Det er ikke vanskelig å forstå at Sammen-hyttens framtid nå var oppe til debatt. Hva annet forventes det egentlig at Sammen egentlig skal gjøre, når hytta blir etterlatt i en sånn tilstand? 

Studentorganisasjonene som nedgriser og etterlater Sammen-hytten klart mye verre enn når de kom, kan sammenlignes med klimafornektere.

De er på et sted hvor flere skal oppholde seg, og hvor flere kommer etter dem. Et sted omgitt av naturen, hvor nye vennskap skal knyttes, og hvor alle skal ha det fint. 

Allikevel er det noen som forsøpler, ødelegger og tar seg for godt til rette. Utnytter ressursene maksimalt for tilsynelatende egen vinning. Det kan virke som at det eneste de tenker på er at deres korte tid på dette stedet skal bli best mulig, koste hva det koste vil. Hensyn til fremtidige generasjoner som gjerne også vil ha muligheten til ha det gøy, er fraværende. 

Et felles sted hvor det eneste som kreves av oss som bruker det, er av vi behandler det med respekt. At vi prøver å minimere avtrykkene vi setter igjen. Jeg tror alle er bevisste på ansvaret som kommer med å bruke stedet, men kanskje noen rett og slett ikke skjønner hva konsekvensene av å misbruke det blir? 

Disse studentorganisasjonene kan til og med sammenlignes med naboene mine (håper dere leser dette) som konsekvent setter ut søppelet sitt i oppgangen i flere dager før de tar det store steget med å bære det ut til søppelkassene. Det er rett og slett bare veldig dårlig stil. 

Hele denne situasjonen er jo i bunn og grunn utrolig flaut på vegne av alle studenter i Bergen. 

Men hvor vanskelig er det egentlig å treffe doskålen når man spyr? Hvor vanskelig er det egentlig å ikke rive ned panelovner? Hvor vanskelig er det egentlig å ha det gøy på fest, uten å måtte skli ned fra hemsen og lande på stuebordet så det blir totalt smadret? 

Svaret er egentlig ganske enkelt: ved å sitere Atle Antonsen; – ta deg sammen, a!

Kommentarer

kommentarer