Debatt

Vide løfter om praksis

Venstrealliansens Arneberg og fakultetsrepresentant Skulestad Johanson kommer med store løfter, men få løsninger.

OVERASKET. – At paret velger praksis som sitt satsingsområde til universitetsstyret kommer som en overraskelse, skriver leder i Blå Liste, Øivind Bogen, om Anette Arnberg og Gard Aasmund Skulestad Johansons leserinnlegg. ARKIVFOTO: THEA E. STEPHANSEN.
Publisert Sist oppdatert

Dette er et innsendt innlegg. Innlegget gir uttrykk for forfatterens egne meninger.

Tidligere listeleder for Venstrealliansen, Anette Arneberg, og fakultetsrepresentant, Gard Aasmund Skulestad Johanson, skrev i forrige uke et leserinnlegg i Studvest som omtaler praksisutdannelsen ved Universitetet i Bergen (UiB) som dårlig. Vi i Blå Liste har flere ganger presentert måter å styrke samarbeidet mellom universitetet og miljøene utenfor, og Venstrealliansen har vært vår fremste kritiker.

Venstrealliansen har blant annet stemt mot at UiB bør tilrettelegge for at studenter kan reise ut og besøke bedrifter og offentlige institusjoner, og at universitetet skal ha et tettere samarbeid med ressurspersoner fra næringslivet, forskningsinstitusjoner og offentlig sektor. Dette er begge konkrete punkter som vi har tatt opp i Studentparlamentet denne perioden.

At paret velger praksis som sitt satsingsområde til universitetsstyret kommer som en overraskelse. Arneberg har det siste året vært leder for den desidert største listen i Studentparlamentet, men har ikke prioritert å sende inn en eneste resolusjon om hvordan praksistilbudet skal utvikles. Det holder ikke med runde løfter om hvordan praksis skal integreres bedre i utdannelsen når politikken på området for det meste har vært endringsforslag på våre punkter.

Jeg er veldig glad for at flere politikere ønsker å tilrettelegge mer for praksis og stiller til valg på dette, men bedre praksis har blitt studentpolitikkens svadaord og jeg savner flere konkrete tiltak. Hvordan skal næringslivet involveres, hvilke krav skal stilles til innholdet i praksisoppholdet og hvordan skal man best sikre at både arbeidsgiver og studentene får noe ut av praksisoppholdet?

Det har noe å si hvem som representerer deg i universitetsstyret og det har en betydning hvilken bakgrunn de ulike kandidatene har. Venstrealliansen har sendt inn flere resolusjoner det siste året og vi vet at både Arneberg og Skulstad brenner for miljøspørsmålet. Studentenes bakgrunn har noe å si, og den får betydning på veien fra de vage formuleringene til den reelle politikken som gjennomføres.

Den vil påvirke din utdannelse og dine muligheter som student.

Powered by Labrador CMS