Anbefaler studenter å sette gaming på CV-en

Det kan være gull verdt, mener ekspert.

GAMING. Erfaring fra Fortnite kan være relevant for CV-en, mener bemanningsbyrået Manpower. Her spiller BI-studenten Bjørn Erik Strand på lag med UiB-studenten Jonathan Vaksdal-Larsen, i et forsøk på å vinne en runde i Fortnite. ARKIVFOTO: Tore Hauke Thiesen.
Publisert Sist oppdatert

Bemanningsbyrået Manpower vil at man skal sette spillerfaring fra spill som FIFA, Counter-Strike, Fortnite og League of Legends på CV-en.

Karriereveileder ved Sammen Råd & Karriere, Idar Nestaas, mener dette kan passe godt for studenter som ikke har fullført utdanningen og spiller mye.

– Hvis man for eksempel har vært trener for et idrettslag er det en unik erfaring. Hvis du har spilt mye og vært med på samlinger med andre spillere er dette en lignende type erfaring. Man kan trekke frem hva man har spilt og hva man har lært, forklarer Nestaas.

VEILEDNING. Karriereveileder Idar Nestaas mener at å sette spillerfaring på CV-en er en god idé.

Han ser heller ikke noen grunn til at spilling skal oppfattes som noe negativt ettersom at det kan kombineres med både IT-utdanninger og andre studieretninger.

– Når Manpower går ut med denne kampanjen tenker jeg det er et signal om at mange holder på med spill. Hvis man har fullført en grad og i tillegg er god i spill er det en veldig god kombinasjon, mener Nestaas.

– Har man spilt mye, har man opparbeidet seg kompetanse

Informasjonssjef i Manpower, Sven Fossum, forteller at de allerede har fått inn hundrevis av søknader med spillerfaring. Han mener i likhet med Nestaas at ferdighetene man erverver seg fra spill lett kan overføres til arbeidslivet.

Spesielt bør studenter uten arbeidserfaring vurdere å sette spillerfaring på CV-en, mener han.

– En del studenter har arbeidserfaring fra før. Noen har vært innom militæret, men det er også noen uten arbeidserfaring. Hvis disse derimot har spilt mye gjennom årene har de opparbeidet seg en viss kompetanse, sier Fossum.

Spilling på et høyt nivå med mye ansvar lærer personer mye om samarbeid, strategi, oppfølging av oppgaver og lederskap, mener han.

KOMPETANSE. Informasjonssjef i Manpower Sven Fossum, mener at spillerfaring gir kompetanse. PRESSEFOTO: Manpower.

– Gjennom denne spillerfaringkampanjen prøver vi å nå en målgruppe som kanskje ikke er kjent med og for oss. Ferdigheter fra spill har høy overføringsverdi og er en del av helhetskompetansen vi ser etter hos kandidater.

Strategispill er særlig relevante

Karriereveileder Nestaas trekker spesielt frem komplekse spill der man skal lage og bygge opp ting ved bruk av strategi og planlegging. Han mener slike spill ligner veldig på prosjekter som foregår over tid og krever både konsentrasjon og utholdenhet.

Gjennom spillerfaring utvikler man en rekke ferdigheter og kunnskaper som problemløsing, taktikk, samarbeid, kommunikasjon, språk og evnen til å skape et nettverk, mener han.

– Det er veldig mange overførbare egenskaper man ikke lærer gjennom teori. De må læres gjennom erfaring og ved å være student. Overførbare ferdigheter fra spill kan i tillegg til utdannelsen man har være gull verdt for å få en jobb.

Powered by Labrador CMS