Kultur

Plutselig var han på den sør-koreanske topp 50-lista

– Som veldig mye annet i livet mitt, var det ikke helt planlagt.

PSYKOLOGI OG POP. Jens «jens» Solberg studerer psykologi på UiB når han ikke er opptatt med å lage musikk.
Publisert Sist oppdatert

Han har stort, krøllete hår, er født og oppvokst på Askøy, spiser helst havregrynsgrøt til frokost og syns oter-emojien er den beste. Jens Solberg heter han, og han studerer psykologi ved universitetet i Bergen (UiB). 

Han er også en norsk popartist som i år havnet på topp 50-hitlistene i Sør-Korea.

–  Jeg har sånn halvveis forsket meg frem til hvordan det gikk til. Det er tydeligvis en stor Facebook-gruppe der nede med flere influensere som har lagt sin elsk på låten, og så har det bare spredt seg. Det er veldig kjekt, jeg har fått mange hyggelige meldinger på Instagram, forteller 25-åringen. 

SØR-KOREANSK GJENNOMBRUDD. I år havnet «jens» på topp 50-listene i Sør-Korea.

– Noen skriver at de elsker musikken og vil at jeg skal komme til Sør-Korea, sier han og smiler bredt. 

Ikke helt planlagt

Jens «jens» Solberg debuterte som popartist i 2018, og har kontrakt med storselskapet Universal Music som gir ut musikken hans.  Han forteller at musikkarrieren var noe han litt tilfeldig snublet inn i. 

– Som veldig mye annet i livet mitt var det ikke helt planlagt, men jeg har alltid kjent på en dragning mot å lage musikk. Jeg er veldig glad i den prosessen. 

Når han ikke lager musikk tar Solberg en bachelor i psykologi ved UiB. Han forteller at å kombinere studiet med en voksende artistkarriere ikke har vært særlig vanskelig. 

– Jeg synes det går veldig greit. Akkurat nå er det enda enklere fordi det er lite reising. I fjor ble det til at jeg ikke fikk jobbet med studiene mens jeg var på reiser, så da måtte jeg ta det igjen da jeg kom hjem. Når jeg har tid, studerer jeg.  

«Trynefaktor»

Solberg forteller at han ikke har blitt et veldig kjent fjes, eller et «tryne» som han selv kaller det, og det gjør ham ingenting. Det er nemlig flere sider ved artistlivet han ikke liker. 

– Jeg synes 90 prosent av artistkarrieren er veldig hyggelig. Men folk søker mye oppmerksomhet fra deg og enkelte har en fæl måte å gjøre det på, med stygge kommentarer eller ryktespredning.

Solberg forteller at han selv ikke har opplevd mye negativitet, men at flere artister han kjenner, som har flere følgere, får mye dritt. 

– Så jeg lever lykkelig med mine søte, snille følgere, sier han blidt. 

Bygd for pandemi-livsstilen

Til tross for den pågående pandemien, har Solberg lite å klage på.

– Jeg er bygd litt for en pandemi-livsstil – jeg får veldig mye energi av å være alene. For min del er sosial distansering ikke det verste i verden, sier han.

– Også har det skjedd veldig mye gøy karrieremessig! 

I tillegg til å gå viralt i Sør-Korea slipper nemlig Solberg sin første EP den 25. september, der to og en halv av de totalt seks låtene er helt ferske. Selv om han gleder seg, merker han også nervene.

– Det er noe helt annet enn å slippe en singel. Med en singel tester du vannet litt, du stikker tåa nedi. Enten så treffer det eller så treffer det ikke. Men med en EP presenterer du et mer helhetlig verk, så på den måten blir det litt skumlere. 

En fjasete jobb 

I 2020 skulle Solberg fokusere mer på live-biten av karrieren sin med andre musikere, men så kom korona fra sidelinjen og satte en bråstopp for konserter og andre større kulturarrangementer. 

NERVER. «jens» slipper sin første EP i slutten av måneden.

– Musikkbransjen ligger litt med brukken rygg på grunn av det, så det er veldig kjipt, sier studenten. 

Likevel har Solberg så langt i sin karriere samarbeidet med flere andre kjente artister som for eksempel Dagny, og han rakk å holde en konsert i Trondheim før pandemien kom. 

– Nå har du jo slått gjennom som artist i Sør-Korea – har du planer om å prøve å slå gjennom i Nord-Korea også? 

Han ler før han svarer. 

– Det tror jeg ikke er mulig!

– Hva er drømmejobben?

– Det må jo være å kunne leve godt og greit av musikken. 

Han avbryter seg selv og drar en hånd gjennom krøllene. 

– For en tullete jobb, en fjasete jobb, sier han med et smil, og fortsetter: 

BARE FJAS. Psykologistudenten drømmer om å leve av musikken. – For en fjasete jobb!

– Å lage lyder og få betalt for det, det må jo være det beste i hele verden.

LES OGSÅ:

Powered by Labrador CMS