2200 deltakere, 258 lag, 23 idretter. Bak arrangementet står et team på 600 frivillige.

STYRET. Disse NHH-studentene er blant dem som har ansvaret for å arrangere Studentlekene i Bergen. F.v. Vilde Thorud, Lars Holst-Larsen og Martin Skaug.


Studentlekene Bergen Challenge

Fra 10. til 14. oktober skal 2200 studenter fra hele Norge samles i Bergen for å konkurrere i forskjellige idretter under Studentlekene Bergen Challenge (SLBC).

Årets utgave av SLBC blir den største til nå, med rekordmange deltakere. 

– Vi har nådd målet vårt om å ha over 2200 deltakere, og det er vi veldig fornøyde med. Det er veldig gøy at så mange har lyst til å komme til Bergen for å konkurrere og knytte sosiale bånd, sier leder for arrangementet, Vilde Thorud.

Arrangementssjef Lars Holst-Larsen forteller at de 2200 utøverne er fordelt på 258 lag og skal konkurrere i 23 idretter, deriblant dødsing, futsal, lacrosse, kanonball, rugby, friidrett og svømming.

Selve konkurransene og kampene skal holdes over hele byen, og Holst-Larsen forteller at de har sikret seg nesten alle idrettsbaner sentralt i Bergensområdet for helgen.

STUDENTLEKER. Blant annet konkurreres det i fotball under Studentlekene Bergen Challenge. Her fra tidligere år. ARKIVFOTO: TORE HAUKE THIESEN

– Vi er helt avhengig av og veldig takknemlig for den støtten vi får fra kommunen, Sammen, og andre private arenaer og aktører i Bergen. Uten dem hadde det ikke vært mulig å gjennomføre et så stort arrangement som SLBC, forklarer han.

Utelukker ikke rivalisering

Arrangørene utelukker ikke at det blir litt rivalisering under konkurransene i langhelgen.

– Det er jo tross alt en konkurranse! De fleste bergensskolene er godt representert, så det blir nok en del lokaloppgjør, forteller Holst-Larsen.

Blant annet kommer det utøvere som har deltatt på landslag i diverse sporter, men det er også et variert nivå blant utøverne, ifølge arrangørene av studentlekene.

OPPLEVELSE. Styret lover en underholdende og rå opplevelse for alle som deltar.

– Alt fra lag som satser hardt mot Europamesterskap (EM) for studenter til vennegjenger som bruker konkurransene som en anledning til å treffes og reise sammen skal delta, forklarer økonomisjef Martin Skaug.

Avhengig av sponsorinntekter

Selve arrangementet koster over en million kroner å gjennomføre, og både samarbeidspartnere og sponsorer skal ha mye av takken for at det er mulig, ifølge Skaug.

– Pengene vi har til rådighet er oppe i et millionbeløp, forklarer han.

23 IDRETTER. Under Studentlekene Bergen Challenge skal det konkurreres i hele 23 forskjellige idretter. ARKIVFOTO: JONAS EIAN

Budsjettet er en tredeling av marked- og støtteinntekter, deltakerinntekter og andre inntekter.

– Alt går til å dekke driften av organisasjonen og hele arrangementet, forteller Skaug.

– Livene våre handler i stor grad om studentlekene

De rundt 600 frivillige studentene i SLBC består av studenter fra hele Bergen, samt funksjonærer og rekrutteringsansvarlige på studiestedene rundt om i Norge.

I år har studentorganisasjonen fokusert på at de som vil bidra kan gjøre det uavhengig av hvor man studerer, forteller Thorud.

Medlemmene legger ikke skjul på at det tar mye tid å jobbe med et så stort arrangement. Planleggingen har vart i cirka et og et halvt år.

– Vi bruker vel et sted mellom 14–30 timer i uken på dette. Dette er nesten blitt vår sosiale arena ettersom våre sosiale liv i stor grad handler om arbeidet med SLBC, forteller Skaug lattermildt.

I år har studentorganisasjonen bak studentlekene flyttet inn på Det Akademiske Kvarter, som skal være hovedbasen deres under arrangementet. Thorud forteller at det kommer til å bli mange sosiale aktiviteter der gjennom hele langhelgen.

Kommentarer

kommentarer