STYRET. Disse NHH-studentene er blant dem som har ansvaret for å arrangere Studentlekene i Bergen. F.v. Vilde Thorud, Lars Holst-Larsen og Martin Skaug.

2200 deltakere, 258 lag, 23 idretter. Bak arrangementet står et team på 600 frivillige.


Studentlekene Bergen Challenge

Fra 10. til 14. oktober skal 2200 studenter fra hele Norge samles i Bergen for å konkurrere i forskjellige idretter under Studentlekene Bergen Challenge (SLBC).

Årets utgave av SLBC blir den største til nå, med rekordmange deltakere. 

– Vi har nådd målet vårt om å ha over 2200 deltakere, og det er vi veldig fornøyde med. Det er veldig gøy at så mange har lyst til å komme til Bergen for å konkurrere og knytte sosiale bånd, sier leder for arrangementet, Vilde Thorud.

Arrangementssjef Lars Holst-Larsen forteller at de 2200 utøverne er fordelt på 258 lag og skal konkurrere i 23 idretter, deriblant dødsing, futsal, lacrosse, kanonball, rugby, friidrett og svømming.

Selve konkurransene og kampene skal holdes over hele byen, og Holst-Larsen forteller at de har sikret seg nesten alle idrettsbaner sentralt i Bergensområdet for helgen.

STUDENTLEKER. Blant annet konkurreres det i fotball under Studentlekene Bergen Challenge. Her fra tidligere år. ARKIVFOTO: TORE HAUKE THIESEN

– Vi er helt avhengig av og veldig takknemlig for den støtten vi får fra kommunen, Sammen, og andre private arenaer og aktører i Bergen. Uten dem hadde det ikke vært mulig å gjennomføre et så stort arrangement som SLBC, forklarer han.

Utelukker ikke rivalisering

Arrangørene utelukker ikke at det blir litt rivalisering under konkurransene i langhelgen.

– Det er jo tross alt en konkurranse! De fleste bergensskolene er godt representert, så det blir nok en del lokaloppgjør, forteller Holst-Larsen.

Blant annet kommer det utøvere som har deltatt på landslag i diverse sporter, men det er også et variert nivå blant utøverne, ifølge arrangørene av studentlekene.

OPPLEVELSE. Styret lover en underholdende og rå opplevelse for alle som deltar.

– Alt fra lag som satser hardt mot Europamesterskap (EM) for studenter til vennegjenger som bruker konkurransene som en anledning til å treffes og reise sammen skal delta, forklarer økonomisjef Martin Skaug.

Avhengig av sponsorinntekter

Selve arrangementet koster over en million kroner å gjennomføre, og både samarbeidspartnere og sponsorer skal ha mye av takken for at det er mulig, ifølge Skaug.

– Pengene vi har til rådighet er oppe i et millionbeløp, forklarer han.

23 IDRETTER. Under Studentlekene Bergen Challenge skal det konkurreres i hele 23 forskjellige idretter. ARKIVFOTO: JONAS EIAN

Budsjettet er en tredeling av marked- og støtteinntekter, deltakerinntekter og andre inntekter.

– Alt går til å dekke driften av organisasjonen og hele arrangementet, forteller Skaug.

– Livene våre handler i stor grad om studentlekene

De rundt 600 frivillige studentene i SLBC består av studenter fra hele Bergen, samt funksjonærer og rekrutteringsansvarlige på studiestedene rundt om i Norge.

I år har studentorganisasjonen fokusert på at de som vil bidra kan gjøre det uavhengig av hvor man studerer, forteller Thorud.

Medlemmene legger ikke skjul på at det tar mye tid å jobbe med et så stort arrangement. Planleggingen har vart i cirka et og et halvt år.

– Vi bruker vel et sted mellom 14–30 timer i uken på dette. Dette er nesten blitt vår sosiale arena ettersom våre sosiale liv i stor grad handler om arbeidet med SLBC, forteller Skaug lattermildt.

I år har studentorganisasjonen bak studentlekene flyttet inn på Det Akademiske Kvarter, som skal være hovedbasen deres under arrangementet. Thorud forteller at det kommer til å bli mange sosiale aktiviteter der gjennom hele langhelgen.

Kommentarer

kommentarer